Feeds RSS
Feeds RSS

2008. június 20., péntek

ötletek

Ötleteket szeretnék kérni, tőletek zugblogolvasók :-), szülinapi ajándékokra. Légyszíves írjátok meg ti, mit vennétek egy egyéves Babócának!


Kösziiiiiiiiiiiiiiiiii

2008. június 17., kedd

friss

Friss adatok:

Marci baba 10700 gramm és 76 centi. Óriás!!!

2008. június 16., hétfő

fogunk, csak fogzunk

Megjelent két csíkocska felül, mert mi nem tudunk egyesével fogzani csakis kettesével. Végülis, ha jól belegondolok, talán annyira nem is olyan nagy baj. Tegnap este emiatt nyűgös is volt lefekvést követően, illetve fel is sírt álmából. De úgy néz ki a Dentinox nálunk beválik. Bekentem neki és már szunyált is hang nélkül 5ig, majd áthoztam magunk közé és fél 8kor vigyorogva ébredt.

Tegnap először fogatmostam neki. Hát nagyon élvezte. Igaz engem nagyon zavar, hogy még nem tudja kiköpni a fogkrémet és ezáltal lenyeli... brrrrr. És Apájával fürcsizett, hát ha nem karmester lesz belőle, akkor úszóbajnok, az tuti. Annyira nem érdekelte, hogy szinte csak szájtól felfelé látszik ki a vízből. Csapkodta a vizet, pacsált, vigyorgott-egyszerűen élvezet volt nézni!

Tegnapelőtt megrendeltük a tortáját is-őszibarackos túrótortája lesz. Már nagyon készülünk, vettem is ilyen kifüggeszthető Happy Birthday feliratú akármit- azért nem Boldog Szülinaposat, mert olyan nem volt- meg lufikat fogunk felfújni és ezzel diszítjük a kertet.Plussz ugyanilyen szalvétát is. :-) Olyan hihetetlen nemsokára egy éves lesz. Egyetlen dolgot nem tudunk még és az a szülinapi ajándéka.
Ja és a keresztelő időpont is megvan, július 20-án 10 órakor lesz. Egybekötöttük a szülinappal. :-)

Mozgás: Este a lépkedést gyakorolta bőszen csakis egyedül. Én felállítottam ő meg "elgallopozott Apáig"(mondjuk 5 lépés). Egyre biztosabb. Már nyújtja az egyik kezét, hogy sétálj vele.
A múlhéten valamelyik nap itt volt a barátnőm a kislányával, aki pont most féléves. Marci azóta folyamatosan hasra vágja magát, és próbálna kúszni! Még kész szerencse, hogy a cicit nem követeli. :-)


Beszéd: Nuku. Anya az megy. Megpróbáltuk anyummal a lapátot is megtanítani (épp ez volt a a kezében), aminek az lett az eredménye, hogy háromszor kimondta, hogy lapát, majd utána mindez pá-ra rövidült. A végén meg már csak mosolygott.
Ellenben megtanulta, hol van a lámpa és mutatja is, ha megkérdem tőle.

Kedvenc játéka a labda és a cipős kanál. Kb akkora, mint ő és piros. Percekre képes lefoglalni őt!!!





2008. június 10., kedd

Elmélkedés helyett tettek!!!

Gondoltam a végére járok, tényleg kire ütött ez a gyerek! Erre azért nem számítottam!!! :-) Ez a nem semmi, így alkotni! :-)

Egy hónapos Marci:





9 hónapos Marci:


2008. június 9., hétfő

Melyik cumi a legjobb...

Édes drága Marcipánunk ma cumi felfedező túrára indult. Történt ugyanis, miután egésznap a szájában lógott, délután nemes egyszerűséggel elvettem tőle. Közben szónokoltam, milyen ügyes-nagy fiú vagy. Aha. Az én OKOS fiam egyszer csak eltűnt. Na gondoltam, gyorsan leülök a gép elé, de olyan furcsa csönd szállta meg a lakást. Gondoltam ránézek. És nem tudtam sírjak vagy nevessek. Az ágya oldalára fel van furva egy cumitartó, benne tárolom a kifertőtlenített példányokat, Marci pedig, ott ült előtte és egyik cumit ki a másikat be című produkciót adta elő. Összegzés, ha egy tízhónapos FÉRFI cumizni akar, akkor egy ANYA ezt nem bírálhatja felül (vagyis megteheti, de profibban).

Ezt leszámítva, no meg azt, hogy délután 30 percet aludt egész jó volt a mai napunk.

2008. június 8., vasárnap

11 hónapos leszek én...




Rég voltam... sok minden történt azóta. Kezdeném azzal, hogy kijött a 4. fogunk. Úgyhogy most már 2-2 a felállás. Na, ezzel már tud harapni. Tegnapelőtt is úgy beleharapott az ujjamba, hogy csillagokat láttam. És jön szép sorban a többi is, mert hogy néha annyira meg tud kergülni, hogy ez csak a fogacskáktól lehet (vagy az időjárástól, vagy....én mégis gonosz Fogmanóra fognám). Meglepő, hogy a Dentinox igen hatásosnak bizonyul, ellenben az Osanitról (fogzást könnyítő homeópátiás bogyesz) nem tudom eldönteni.

Mozgásfejlődésünk kezd a csúcsához közeledni. Egyedül megáll, sőt már tapsolt is állva. Egy-két lépést is ment már előre, de még nagyon bizonytalan. Ilyenkor, amikor észreveszi, hogy nem kapaszkodik, és elkezd remegni a lába, meg dülöngél előre hátra, olyan, mint egy snowboardos. :-)
Viszont már odamászik a járássegítőjéhez és elkezdi tologatni. Nagyon-nagyon pipa tud lenni, amikor akadályba ütközik.

Beszédfejlődése: szókincsünk nem bővült, illetve rájöttünk, hogy apára használja a baba kifejezést. Amúgy olyan, mint egy kis japán. Egész nap csak mondja, csak mondja, csak mondja... Kár, hogy nem értjük. Kedvencem, amikor úgy beszél, mint Donald kacsa, akinek a nyelve mindig félig kilógott a szájából. IMÁDOM!!! :-)))

Alvás
, mióta leszoktunk a cicizésről, isteni jó dolgunk van. Este lefekszik fél 9kor és alszik 4-fél 5ig, akkor adunk inni neki (vizet, mert annyira szomjas már ilyenkor) és alszik tovább fél 7ig. Már harmadik napja arra kelünk, hogy áll a kiságyában és bőszen magyaráz nekünk. Nem hittem volna, hogy eljön, azaz idő, amikor nem féloldalasan alszom, hanem elterülve, mint a nagy alföld.

Igen-igen jól olvastátok elválasztotta magát (bevallom nem gondoltam volna, hogy ez ilyen zökkenőmentesen fog lezajlani, nagy cicipecér volt a Kincsünk). Igen furi érzés volt az első reggel, amikor nem szopiztunk, de hát nagyfiú lett Marcipánból. Annyira, hogy két nap egymásutánban is le kellett fejnem, és nem kérte. Először kiköpte a tejcit, majd már el se fogadta.
Ellenben imád enni. Minden jöhet, de az abszolút kedvenc, a sonkás-sajtos rozskenyér egy kis paradicsommal. :-)

Nagyon lehet vele játszani már, labdázni és autózni szeret a legjobban. Ha dobod a labdát, visszadobja. A len kerekes autót meg próbálgatja, hogy kell hátrahúzni, hogy az előre guruljon. Annyira édes, ahogy koncentrál. A szabadban homokozni és hintázni szeret a legjobban. Már nem eszi meg a homokot (lehet rossz élmény maradt a múltkori).


Továbbá kedvenc foglalatossága a papír tépkedés. Teljesen mindegy, milyen-mekkora csak apró cafatokra lehessen tépni.



Fürödni is imádunk:



"Amíg kicsi voltam és okos és kedves és szép, mindig tudták, hogy kire hasonlítok…Amióta nagy vagyok, és ütődött és nyegle és idétlen, csak ülnek és sóhajtoznak, hogy kire ütött ez a gyerek." Mostanában ezen szoktam gondolkodni. Amikor megszületett, mint egy nem normális vizslattam, miért vágott a szeme, mert hogy mindenkinek, aki megtudta jön Marci, az volt az első szava, mekkora szemei lesznek. Ezzel szembe, kihoztak nekem egy alig 12 órás vágott szemű csecsemőt. Ezen mai napig jót tudok derülni. Akkor egyértelműen senkire nem hasonlított saját magán kívül. Ahogy teltek a hónapok egyre inkább nyilvánvaló lett, hogy a fejformája tiszta Apai nagypapa. Le se tagadhatná. A szeme az enyém- állítólag-én nem látom, de akárki ránk néz, ez az első megállapítása- megjegyezném, hogy akkor anyumé is, mert hogy az enyém meg az övére hasonlít. A hajszíne, jelen pillanatban se színű-se az enyém, se az apjáé. :-) Viszont édesapámnak pont ilyen haja volt-volt, mert néhány ponton hiányos már. A szája, a nagyié-mármint Magdi nagyié. És, hogy mit örökölt az Apjától. :-) Kezdeném a gatyába valóval-ez tuti-és a természete. Annyira az Apjáé, hogy jajjjjjjjj!!!! Ha rossz a kedvük egyszerre rossz, akaratosságból 100-szor álltak sorba Jóistennél, amikor osztotta. Ha valami nem tetszik, már tudja, hogy kell hanyatt vágnia magát. Csak egy valakire hallgat, és azaz Apja. Elbőgi magát, alig mély hangján, hogy Papp Márton Zétény és az én törpeterrorista fiamból egy kezes bárány válik. Ez nem ér!!!!! Én vagyok vele itthon, de ha én rászólok, akkor csak mosolyog és boldogan folytatja, amit elkezdett. Szóval, kire ütött ez a gyerek???? :-)

Végére a kedvenc képeimből egy válogatás:


Na, tudod már, mire készülök?

Meg vagy törpe!!!!

Dolgozom-dolgozom

Laza vagyok???!