Feeds RSS
Feeds RSS

2010. január 16., szombat

Szájdepenész....grrrrrrrrr

Nos, hogy erre a hétre feltegyük a pontot, Bende kapott egy jóóó kis szájpenészt. Asszem pont itt az ideje, hogy vége legyen ennek a hétnek. Épp hogy kilábalt a lázból és a hangja is kezdtett a régi lenni, elkaptuk ezt az undormányt. Hogy, honnan??????? Állítólag az ilyen pici babákok bárhol össze tudják szedni. Na, bravó, de fél évesen?????? Úgyhogy most fertőtleníthetünk ki mindent, szoptatások előtt cici lemos, utána szintén lemos, gyerek szája kitöröl boraxos-glicerines okosággal...igazából más már nem is hiányzott. Ugyanakkor 100-szor inkább ez, mint a hét eleje.

Dicsekedhetek?

Amellett, hogy Marci egy igazi kis ördögfióka, szerintem hihetetlen tanulékony. A napokban elkezdett öltözni-vetkőzni. Sőt maga választja ki a ruháját. Már a sorrendet is kezdi kapizsgálni-azaz előbb a bugyi aztán a nadrág és nem fordítva. Olllyan büszke vagyok rá! :-)

2010. január 13., szerda

B, mint betegség

Bendőcske is lebetegedett. Már tegnap este nagyon nyugtalanul aludt, azaz 10 órakor felsírt és onnantól többször is. Majd úgy 11 környékén magam mellé vettem. Egy kicsit rossz is, mert én szoktam mindenkinek mondani, ha egy gyermek nyugtalanul alszik, akkor lehet, hogy lázas. És én most nem is gondoltam erre, pedig minden okom meg lett volna rá, mert én kifejezetten ramatyul voltam estére. Reggel felébredt jókedvűen és amikor pelusoztam át már gondoltam, hogy gáz van, mert olyan forró volt a kis teste. 38,2-öt mutatott a hőmérő. Most alszik a drága, remélem gyorsan túl leszünk rajta.

Marcus már jobban van. Tegnap egész nap 37,8 volt a hője, de estére leesett, és azóta hőemelkedése se volt. A szemei ugyan még csillognak, és folyik a nózija, de ez már a gyógyulás kezdete.

2010. január 12., kedd

3 év

Jelenleg összesen 3 évesek a gyermekeim. Bendő fél, Marci kettő és fél. Tellik az idő... .

Bendővel tegnap voltunk fél éves státusz vizsgálaton. Angyalbögyörődumdumgolyócskánk 10140 gramm és 71 centi. Fejkörfogata 47,5 centi, míg a mellkasa 52 centi!!!!!!! Foga egy darab se, és ahogy a doktor úr mondta -Jönni fog a foga....majd valamikor. :-) Amit én egy cseppet sem bánok, amíg ilyen aktív ciciista.
A hozzátáplálással is jól haladunk vagyis döcögünk, mert én nem diktálok nagy tempót. Kóstolta már az almát, őszibarackot és a banánt-ami annyira nem ízlett neki. Egyszer kap egy nap délután 4 óra környékén.- A többi még szopi.

Jelen: Betegek vagyunk, Bende kivételével. Apa kezdte a múlthéten, de viszonylag gyorsan túljutott rajta. Orrfolyás és más semmi. Nálunk ugyanez, vagyis Marci lázas is volt. Ma még csak 37,8ig ment fel neki, dehát most jön az este. Ami furi, hogy bár tüsszögni tüsszög, de azért nem ömlik a nózijából a váladék. A szemecskéi viszont olyan kis bágyadtak. Mivel tudja, ha eldugul a nózija akkor leszívjuk, már jó előre közli, hogy - Jön ojjombból levegőt. :-)
A slussz poén, sokáig nem jártunk tornázni (ahogy Marcus mondaná tornanini Kiszti nini), nehogy elkapjunk valamit. Nos tegnap lementünk jó kedvűen tornázott és játszott, majd hazajöttünk, de akkor már 37,7 volt a hője. Ennyit arról, hogy bárhol bármit össze lehet szedni nem kell, ahhoz gyerek közösségbe menni.
Nekem annyi hasznom volt, hogy utána kérdezősködtem az óvodáknak. Nehéz szülés lesz... .

Marciszáj:

Pontosan tudja, hogy a dvd lejátszón melyik gombot kell megnyomni ahhoz, hogy be tudja rakni Thomast. Ma is ezt tette, majd határozottan odaállt elénk és megkérdezte: - Hol a tányíjátó???????? azaz a tattínyó korszaknak vége. :-)))))))))))))))))))))))

Marci és a Micamackós pelusozása:


2010. január 6., szerda

Apu

Ma lenne Édesapánk 67. születésnapja. Hiányzol!


Én a magas égre néztem, önzőn,
s nem láttam, hogy itt a földön
kihunyni készül egy gyertya-láng.
Apám elment, s ott a sírnál,
ahonnan még egyszer visszanézett,
sírtam, s nem gondoltam semmi szépet.
Most az idő már új lapot nyitott,
s a szavak miket számba adott,
megértek talán, hogy formát öltsenek.
Apu, most elmondom Neked,
amit úgyis tudtál, bízom benne,
bár nem volt szavakba öntve,
hogy erős karó voltál nékem
sorsom orkános szelében.
Hajóm alatt Te voltál a hullám,
s árbocomon a vitorla,
mi sérült életemet gyengéden
biztonságos partra sodorta.
Fészek voltál, ahová vissza-szállhatott
lelkem, ez az örök vándorló madár,
s röptettél, mikor hívott a látóhatár.
Nem kérdeztem meg soha Tőled,
hogy beváltottam-e reményeidet,
mikor kóborlásaimra indulva
arcomra csókoltál útlevelet.
Nem mondtam el soha, mit álmodtam,
pedig álmaimat is Tőled kaptam,
most már tudom, mert úgy váltak valóra
mintha abban is a Te kezed volna.
Most felnézek, és kinyitom az eget
még egy percre, hogy elmondjam Neked,
hogy megnyugtassalak, nem vagyok árva,
mert itt vagy velem, a lelkembe zárva,
s most én őrizlek, védelek,
míg felettem is elszállnak a hűtlen évek.
S mielőtt bezárulna az ég,
még két szót felkiáltanék,
mit ritkán mondtam, azután elengedlek:
Apu, szeretlek!


/Mecsek Zsuzsa: Neked, apu/

2010. január 3., vasárnap

Alma evés képekben:


















2010. január 2., szombat

A nap poénja... :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Teregetek és Marci nagyon komoly arccal odalép hozzám és közli széttárt karral:

-Bekákált a Micamackós, hozsok neki pötyipölöt és pelusát.

(megfejtés: bekakilt a Micimackó, hoz neki popsitörlőt és pelenkát.)

És a végeredmény:



2010. január 1., péntek

Új év: 2010.01.01.

A jelen:

Megpróbálnám összefoglalni, mit tudok most, és mit tud Bende.

Kezdeném Benduskával-így hívom őt. Bendőcske 10 kiló és jóval 70 centi felett jár. Hogy pontosan, mennyi nem tudom, de mentségemre legyen mondva anya sem tudja. Csak annyit látok, amikor anya bosszúsan megszólal a pelenkázónál állva, Na Bendőcske ezt is kinőtted. Pár nap múlva fél éves lesz Öcsisajt, szalad az idő. Háton mindkét oldalára forog, pillanatok alatt tud hátról hasra fordulni, és hosszas nézelődés után úúúúúgy üvölt, hogy fordítsuk vissza. Persze meg tudja azt is csinálni, csak hát nem akarja (látta anya kétszer is, hogy eme tudás birtokában van). Minden térgyat meg fog, magához húz és betömi a szájába. Mostanában a fekvés már nem pálya neki, de az üléstől még messze van.
Már nemcsak anyatejet szopizik, hanem kapott almát is. Anya szorgosan reszeli neki, mert hát nem véletlen Bendő a beceneve, minden csepp eltűnik benne. De azért a mi cicihuszárunk még!!!Jaaa, tegnap betömtem a szájába egy sümpkumplit. Na apa ezt nem értékelte.... .
Éjszaka??? Na az attól függ, ha anya mosolygósan ébred, akkor szuperül aludt, ha karikákkal a szeme alatt, akkor Beduska egy párszor tankolt az tutiii!
Foga, nincs és nem is úgy néz ki, mintha jönne neki.
Összegezve, a legjobb testvér!!!

Én, Rettegett Márton, 14 kiló vagyok, 90-en valahány centi, 16 fogam van, de annál több eszem. Megtanultam beszélni, egész nap csacsogok és Wc-be intézni a dolgaim. Néha keverem a szezont a fazonnal, de nem mindegy, ha az ősök megértik? Tegnap a pápai áldást néztem, amit anyáék az esküvőjükre kaptak. Mondtam apának, hogy ott a PAPA. Apa elég furin nézett, mire leesett a tantusz neki. A Tv-ben a Tetves várost szoktam nézni, tudjátok amiben a Cicó van. Anya meg szakad a nevetéstől, ki érti ezt???? És a kedvenc szavam a wc frissítő-vícífícítő. :-)))))))) A szívószál továbbra is FIAFON!

Mozgás koordinációs problémám nincsen, pörgök-forgok, lemászok és fel-kivétel nélkül MINDENRE!!!

Evés viszont hadilábon állok. Nem szeretek enni, csak csókit, sümpkumplit, katonákat, de akkor és csak akkor, ha fogpiszkálóra van felszúrva, fagyit, csípszet. És imádom a Fantát!!!

Mondókákat, énekeket nagyon szeretem, különösen a Mikájus dalokat! Szeretek legózni (duplo), nyomdázni, de csak akkor, ha könyékig festékes leszek, mindent atomjaira szedni-például a fürdőszoba polc, kiakasztójának csapágyát.

Na meg aludni. Azért anya nem panaszkodhat, délután alszom másfél-két órát, valamint este 9-től fél 8-ig.

A jövőre nézve megszeretnék tanulni biciklizni, rajzolni, festeni, mondókázni, de mindenekelőtt megfogadtam, hogy ugyanolyan jó testvér és gyermek maradok, mint amilyen voltam.