Feeds RSS
Feeds RSS

2009. május 12., kedd

Hol is kezdjem?

Hol is kezdjem. Marci benáthásodott ma reggelre. Elég tisztességesen. Kénytelen voltam egy textilpelust négybe vágni, mert a papírzsepi azt hiszem már elég csúnyán kikezdte volna a bőrét. Gyakorlatilag, ahogy letörlöm, már a bajszánál tart a nátha. :-( Ezt gondolom erősíti, hogy tegnap megkapta a kullancs elleni védőoltás második részét. Dehát ki tudhatta, hogy beteg lesz, jó-jó hőemelkedése volt, de fogzik erőteljesen is, így az bőven ráfogható volt. Plussz a dokibá meghallgatta, megnézte a torkát, semmi extrát nem látott, így ő is javasolta az oltást.

Na dokibá. Hát.... . Versenytüvölt a rendelőben. Mikor öltöztetem lefelé még semmi gond. Elnézelődik, a sírásoktól ugyan megszeppen, de amúgy semmi különös reakciója nincsen még ekkor. Azonban, amikor beérünk és meglátja a dokit, hujujujujjjjjjjjjjj. Már múltkor a védőnéni megállapította, hogy ez azért van, mert szegény doktor urat csak akkor látja, amikor oltásra hozom. Gondoltam, miért ide traccspartizni kéne járni???? Egy éves kor után ugyan minek vinnék le egy 13 kilós gyereket méricskélni???? Hát nem egy IQ fighter.
Tegnap is bementünk a rendelőbe, üvöltés. Kész szerencse, hogy Apuci is ott volt, így nem Bendén lovagolt Marci, ezzel akadályozván meg,hogy a doki meghallgassa. Mert ugye az rettentően fáj. Viszont, mikor be akart nézni a torkába megadta magát, és még mielőtt bármit mondtunk volna, és a spatula a szájához ért volna, ő hatalmasra kitátotta-gondolta te ugyan oda be nem nyúlsz nekem azzal. Na utána lefektettük az ágyra, combiba kapta ugyanis a szurit-erre keserves hangon elkezdte énekelni a hinta palintát- hát nem egy szirén, így elkápráztatás híján, a dokibá bizony beadta azt a csúnya szurit. Mivel azért ügyes volt- utána elmentünk és kapott egy gombóc fakit. :-))))) (persze anya és apa hármat)

A legnagyobb szám nála most az epülő---azaz a repülőőőőőő. Bárhol hallja megáll, hatalmasra nyitja, amúgy sem piciny szemeit, és vadul mutogat az égre. Ez azért is érdekes, mert anyumék felett légi folyosó van. Így az elmúlt napokban, hanem bimm-bamm volt, akkor epülő jött, és azt az erkélyen kell nézni, valakinek a karjában. Ennél extrémebb volt, amikor azt hittem valamelyik nap nem is fog elaludni, mert ahányszor lenyugtattam, és lehunyta volna szemeit, jött az epülő, amit kommentálni kellett, persze felülvén, majd felállván a kanapén.

A hétévégénk is jóra sikeredett. Szombaton Apa vigyázott rá, míg én elmentem Katával vásárolgatni (divatosan shoppingolni). Vasárnap meg megszabadítottuk a lóboncától. Amúgy 9 mm-esre szerettük volna vágni neki, de Apa félrenézte (vagy valami hasonló történhetett) a beállítást és 5 mm-sel kezdett neki a hajvágásnak, így a középutas 7 mm-ben maradtunk. :-)))) Így van egy még szőkébb hercegünk. Most, hogy már nőtt a haja ugyanis egész besötétedett, de levágván teljesen szőke lett. Hogy kire ütött ez a gyerek????? Így viszont minden apró sérülés látszik a fején. Mert hát, miért ne pont tegnap doki előtt vágta volna fejbe magát a papapicipirostelefoájával (tesóm fia mondta mindig ezt apum egyik régi leselejtezett békebeli telefonjára), ezzel egy pici véres foltot eredményezvén a feje búbján. Ha hosszú lenne a haja, nem is látszana. :-)))))) (képeket a műveletről és a végeredményről, majd otthonról rakok)

Amúgy még mindig az égedelem kategóriába tartozik, csak megspékeli ezt most azzal, hogy mindent az ember után mond. Azaz, ha fel is robbannék, nem tudok. :-) Olyan dolgokat csinál, hogy tényleg egyfolytában a nyomában kell lenni. Az, hogy a motorjával száguldozik a lakásban és mindig szívgörcsöt kapok, hogy na most teper rá nagypapa beteg lábára az egy elhanyagolható dolog. De valamelyik nap, mit látok: volt gyerek szobámban, az ágyam szélén áll, néz kifele az ablakon és vadul integet kifelé sűrű sziá-zások közepette. Ááááááá, azt hittem leesik az összes hajam a fejem tetejéről. Vagy otthon felállt a kocka tartó dobozára az üveges szekrény elé, hát persze, hogy rosszul, a doboz meg kicsusszant a lába alól. A feje pár milliméterre landolt az üveg előtt. Én annyira megijedtem (csodálkozom sokszor Bende nyugalmán, mert már most kiképzést kap bátyuskájától, aki egyszerűen tetyónak vagy Bedének hívja) és persze még neki állt feljebb... .

De tündéri pillanatai is vannak ennek a kornak. Amikor jön orrozni. Azaz az orrát odadugja az orromhoz vagy a számhoz és elkezd sűrűn szuszogni. Ezzel szórakoztam vele egy időben és ő ezt megtanulta. Az arcát kéne ilyenkor látni, amolyan imádlak anyucim kifejezés van rajta és a fejemet ilyenkor a két tenyerével tartja. Hát még így leírva is olvadozom. Vagy, amikor kaptam tőlük (ebben Apa is benne volt) "Az én anyukám a legcsinosabb a világon" felirattal egy pólot nayák napjára. :-))) Hát ezért is szép az anyaság!!!!

Asszem ezt az utolsó sorokat sűrűn fogom olvasni, amikor rossz. :-)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jobbulast Marcinak!:(Remelem hamar tullesz rajta!!!!!!
Na latod,hogy beindult a beszelokeje!?:)En sem tudok haragudni,mikor Attila rossz,mert azt is ismetli,ha leszidom,vagy raszolok...ugyanazzal a hangsullyal...olyankor elfordulok rohogni:)
Hajrol kepeeeeeeet!
Doki sztori-Atti onnantol uvoltve sir,hogy belepunk a varoba!Es addig abba sem hagyja,mig ki nem jovunk,es fel nem oltoztetem.Es nekem is detto ugyanazt mondta a vedono,mint Nektek:)Hogy ne csak oltaskor jojjunk...mert ezt koti a helyhez.Egy konyvbol tanultak ezek:))))
Peeersze,majd kirandulaskepp lemegyek vele tanacsadasra..hogyne.:D
pusz
E.

Zsú írta...

Hát a beszélőkéje indulóban van! :-) Bár tuti le fog minket dumálni.

Akkor örülök, hogy nemcsak Marci ennyire reménytelen eset a dokkernál. A védőnők meg... . Bár mostanában kifejezetten jó fej. Igazából nem tud, mit kezdeni velünk, már nincs hozzátáplálás, elválasztás... .

Puszi