Feeds RSS
Feeds RSS

2008. szeptember 22., hétfő

Apa

Hát kérem Apásak lettünk, de nagyon. Eddig is sejteni lehetett, de mostanában ez teljesen nyilvánvaló lett. Kezdődik, amikor Apa elmegy reggel dolgozni és bizony pityorgunk utána. Majd az a felhőtlen jó kedv, amikor meghallja a kulcscsörgését a zárban-egy ezcsakazapucilehet mosoly jelenik az arcocskáján, és már rohan is az ajtó felé. Innentől kezdve spaklival nem lehet lekaparni róla. :-) Mert ugye anya nem tud olyan jól duplóból tornyot építeni és anya Bori barit se tudja olyan jól olvasni, mint Az APA! Majd jön a fürcsi idő, ami szintén eme hímnemű lénnyel képzelhető csak el a világon. Ha netántán úgy adódik, hogy csak a zanya van itthon, akkor nem pancsol, nem vigyorog, csak ül, mint egy rab, aki várja az ítéletet. Elalváshoz eddig legalább anya kellett, de nem tegnap óta nem. Addig vergődött, magyarázott, mutogatott, míg oda nem feküdt mellé, mikoris gyönygyösgyönygyösgyöngyvirágunk becsukta a szemét, odadugta fejét az ő fejéhez és már szuszmákolt is. Majd végül következik az éjjel, mert mióta nem tart igényt a zanyára azóta Apa mellé bújva aludni a legeslegjobb a világon. Mert APA is csak egy van.

És, mire nem kell a teremtéskoronája? Tisztába tevéshez, reggelihez-ebédhez-vacsorához (gyakice ezt tök mindegy ki adja, csak sok legyen és finom-illetve a kenyérféléket még az apa kedvéért sem eszi meg).

Mit tanult ebből a Zanya? Jöhet a tesó. :-)

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Zsu!
Jöhet bizony a teso. Kareszka is apás, erre Szila úgy "vigasztalja" magát, hogy Lana lányunkat immár három hónapja teljes mértékben "kisajátítja"... :-) Persze néha tessék-lássék megjegyzi, hogy az apja is törődhetne már a lányával, de ez csak elterelő hadművelet... :-) Lehet, hogy Neked is kellene gyorsan egy leány? :-)
üdv:
Kempf Karesz

Névtelen írta...

Hmm. Az első három legyen csak fiú. Igazi triumvirátus. Utána ráadásként a lány. Úgyis az apjukon lóg majd mindegyik gyerkőc!

Zsú írta...

Kedves Danifőnök! :-)

Nekünk háromba kell beleférnie a lánynak, mert 4 gyermekünk nem nagyon lehet. :-(
De mindenképp egy lány kéne nekem, persze, ha fiúcska lesz a következő, neki is nagyon fogunk örülni.

Ja és Nagyon Boldog Névnapot kívánok, neked is és fiacskádnak is!

Névtelen írta...

Kedves Zsú!
Köszönöm a köszöntést... :-)
Egyébként meg nosza rajta, nem érdemes sokat várni a másodikkal, harmadikkal... :-)
K.