Feeds RSS
Feeds RSS

2011. december 9., péntek

szemészet

Marcival szemészetre voltunk hivatalosak, mert a 4 éves státuszon a védőnéni megállapította, hogy nem lát jól elsőszülöttünk. Tény mi tény nem tudom szórakozott vagy sem, de nem tudta megmondani a figurákat.

Nos, ott voltunk, ahol kiskorában a könnycsatorna mizériakor, egy nagyon kedves alapos doktornéninél, aki elsőre semmi érdemlegeset nem talált. Marci mindent felismert a táblán igaz a legapróbb kis állatra azt mondta repülő, de aztán javította magát. De hamár ott voltunk gyorsan kapott egy kis pupillatágítót, hátha van  fénytörési hibája. Pupillatágítás szemcseppel történik, kétszer csepegtettek neki bele, majd 25 percet kellett várni. Ami csak azért volt extra, mert velünk volt rettenetBenedek is, aki az indulás előtt lázasodott be, amitől kellőképp nyűgös volt. Így várakoztam egy beteg és egy fél vak gyerekkel. Szummaszummárum  a jobb szeme egy picit plusszos, de abszolút csekélynek mondható, így "szemészeti teendő nincs vele". Háromnegyed év múlva kontrollra kell menni, akkor már Bendut is meg fogja vizslatni, ha eltérést tapasztalnánk nála. Juhhhujjjjjjj! Úgy örültem, hogy nem kell szemüveg-bár Marci kiakadt, mint a kakukkos óra, mert neki KELL Verdás szemüveg és higgyem el, hogy ő most homályosan lát-nem sikerült megmagyarázni, hogy az a pupillatágítástól van. A végén már semmit sem látott, de a csokimikulást a spájzban igen... . :-)

Benduda meg lázas. 38,7 volt mikor hazaértünk, csúnyán köhög és bár nem vagyok orvos, de a tapasztalatok után úgy gondolom bronchitise van. Olllé!

2 megjegyzés:

4Gyerek írta...

jobb is szemüveg nélkül.

Bendu gyógyuljon. van úgy, hogy az anyai ösztönök jobban működnek mint a sokat tanult doktori felismerések. s akkor kár hozzájuk rohanni. bár ha gyogyó kell, akkor sajna nincs kiút.

amúgy 3/4 év múlva gondolom nem 3 gyerekkel kell majd lezavard a maihoz hasonló napot?

Zsú írta...

:-) tuti nem vágnék neki egy pár hónapossal meg két szélvész herceggel! :-)