Feeds RSS
Feeds RSS

2012. március 7., szerda

bacimentesen

Köszönjük jól vagyunk. Vagyis Dani még közel sem 100-as, de lassan alakul. A fiúk viszont tökéletesen, ha azt vesszük alapul, hogy van energiájuk két napja nyávogni, mindenen összeveszni.... .Marci folyamatosan hangoztatja felém, hogy ő biza nem a barátom, mert ebéd előtt nem kap pogácsát, vagy mert nem megyek vele le a boltba csokitojást nézegetni. Mert iiiigen! Ez napi programmá vált, hogy bemegyünk és míg én vásárolok, addig Benduval fennhangon megbeszélik, melyik csokit is hozza nekik a nyuszi... . Ami alapból nem lenne probléma, de zsemlét inkább a pékségben vennék, másért meg nem mennék ebbe a boltba, mert soha nincs friss felvágottjuk..., de ekkor jön a hiszti, hogy ők nyuszit akarnak nézni. Igazából még egy felesleges gyerekünnep, aminek tulajdonképp nem is erről kellene szólnia, úgyhogy megkezdtem Marci felvilágosítását Húsvéttal kapcsolatban. Egy kissé elegem van abból, hogy minden csilli-villi nyuszikkal és tojásokkal van kirakva, amitől a gyerkőcök csak vérszemet kapnak... . Ami a pláne, hogy a Mikulás csokik is még a spejzban vannak, és akkor jön egy halom csokinyuszi... .A felesleges játékokról meg ne is beszéljünk. Így tőlünk Verdás ágynemű huzatot kapnak (amúgy is kéne már vennem) és egy darab csokit. Egyet, nem kettőt, nem Dörmit, nem cukorkát (attól amúgy is hidegrázást kapok), nem Verdás nyalókát, hanem egy darab minőségi csoki nyulat.

Sikerült megrendelnem Marciék emeletes ágyát és a matracokat is hozzá. Március 22-e hetében lesz itt. A hétvégén meg szeretném venni nekik a könyvespolcot és lényegében március végére kész is a gyerekszoba. Úgy érzem minden tőlünk telhetőt kihozunk belőle. Még kapnak Verdás falimatricát (dédi nyuszija hozza), Sebi oldalára meg valami babás matrica kerül. Azért enyhén levert a víz, amikor belegondoltam, hogy Sebivel már csak 7 hetet töltünk így el egyben, szimbiózisban.

Voltam védőnőnél is. Minden a legnagyobb rendben. Még április közepén randizunk egyszer, de mondta tudom a telefon számát, ha...na itt elkezdtem nevetni. Hisz Papp gyerekről van szó, nem hinném, hogy a 37-38. héten úgy gondolná elege van a lakhelyéből és riadót fújna. Azt hiszem nagyon meglepődnénk mindannyian. Ésss kitaláltam egy tökéletes születési dátumot. 2012.04.24. Miért?
- ez a hosszú hétvége előtti kedd. Azaz pénteken már itthon lennénk, a gyerekdoki is ki tudna jönni a 4 nap előtt, és Dani is itthon lenne amúgy is.
-elvileg a Péterfyben betöltött 39. héten császároznak. Nos az április 29-e vasárnap. Jó tudjuk vasárnap nem fog senki megműteni, így alternatíva a péntek. Na, de én nem akarok a négy napos hosszú hétvégébe beleszülni, akkor le sem tojják az ember fejét, ami valahol jogos, mert az ünnep mindenki számára ünnep. Plusszban Dani is itthon én meg kuksoljak a kórházban.... :-(
-harmadrész mindegyik fiú születési dátumában van ismétlődés (2007.07.17., 2009.07.09), Sebiében, miért ne lenne?

Már csak a logisztikán törjük a fejünket. Én ragaszkodom ahhoz, hogy abban a négy napban a fiúk járjanak oviba, bölcsibe. Nem szeretném, ha tesó miatt borulna minden. És nagyon szeretném, ha délutánonként be tudnának jönni látogatóba. Legyenek ők is részesei ennek a dolognak. Marcit Bendu születésénél teljesen kizártuk ebből a kórházasdiból és rá kellett jönnöm/nünk nem volt egy tökéletes megoldás. Sőt! Így lassan elkezdem majd nekik mesélni, mi fog akkor történni, hogy pontosan tudják és fel legyenek készülve rá.

3 megjegyzés:

4Gyerek írta...

Zsú, csak vonzd be magadnak azt a dátumot. És majd bejön. Tuti. Hisz példa erre van bőven. Számomra a legközelebbi erre a 4 gyerekem. Mindenik csütörtökön született.

Zsú írta...

Vonzom-vonzom! :-) Azért, ha küldtök egy kis segítséget megköszönöm, közösen hátha jobban sikerül. :-)))))))

4Gyerek írta...

na, megbeszéltük. de azért sokkal köszelebb vagy Sebi bébhez, majd esténként mondjad neki, hogy még hány hét, hány nap van hátra addig a dátumig, ami szerint tökéletes lenne megszületni neki. s mert anyukája vagy, elhiheti neked, hogy nem csak neked, neki is a legjobb lenne, mert csakis jót akarsz mindannyiótoknak.